Holstebro Flyveklubs Blog

Holstebro Flyveklubs Blog

Bloggen bruges til distribution af klubinformationer.

Bloggen er frit tilgængelig, men du skal være logget ind for at oprette og kommentere på indlæg. Login fås ved henvendelse til webmasteren. Besøg i øvrigt klubbens hjemmeside!

Åbent hus RC 6 sep

RC emnerPosted by Lennart Frederiksen Sat, August 22, 2015 06:58

Pressemeddelelse:

Jan Magnussen i front for

Modelflyvningens Dag

Holstebro flyveklub holder Modelflyvningen Dag på flyvepladsen I Nr Felding på søndag den 6. september med masser af flyvning og gratis tilbud.

Danmarks bedste racerkører, Jan Magnussen, elsker, som alle véd, kraftige motorer, fart og skrappe manøv­re. Hvad der for mange sikkert er en velbevaret hemmelighed er, at han ikke bare elsker hurtige biler men også… modelflyvere. I de ledige stunder mellem tidskørsler, testkørsler og i den øvrige ventetid på verdens store racerbaner slapper han af – i øvrigt sammen med mange af sine kolleger – med at tumle et modelfly. Derfor sagde han uden tøven ja til også at indtage pole position, når Danmarks cirka 3600 modelpiloter i omkring 100 klubber på søndag fejrer ”store flyvedage” for tredje år.

- Jeg siger med glæde ja til at støtte denne gode sag, smiler Jan Magnussen. Og det ved jeg, at min søn Kevin også ville have gjort. For han er lige så modelflyvetosset som jeg er, og da vi jo ikke kan kæmpe mod og med hinanden på racerbanen, ja, så gør vi det tit i himlen. Han giver den i sine fly som WW II-allieret pilot og jeg er tysker – det vil han under ingen omstændigheder være, og barnet har jo altid jo ret! Så går vi på vingerne i vore skummodeller af den tids jagerfly.

- De er eldrevne, men det er nu rigtige brændstofmotorer, som jeg holder mest af. Både i biler og modelfly. Men det er jo rart, at man - hvis man f.eks. er på Le Mans og ikke har sine store brændstofmodeller med – lige kan smutte ned i den lokale hobbybutik og købe en skumflyver med elmotor. Så er man flyvende for nogle få hundreder, siger protektoren for Modelflyvningens Dag 2015.

For Holstebro flyveklub og for formand Lennart Frederiksen er det et scoop med et så velkendt ansigt som førstepilot for Modelflyvningens Dag.

Jan Magnussen skal gi´

de unge lyst til fart

- Vi savner unge mennesker i modelflyvningen, og mon ikke tanken om at Jan og Kevin Magnussen er ivrige modelpiloter kan lokke et og anden ungt, yngre eller bare menneske ud og se, hvad vi laver når propellerne snurrer? spørger han.

Modelflyveklubber over hele landet forventer stort rykind søndag den 6. september. Hvor man har fået de fleste af medlemmerne til at stille op og vise deres spændende modeller frem. Ud over det, vil der også være opvisning af klubbens bedste – og sjoveste – piloter med de hundekunstner, de nu kan lave med motorfly, svævefly, helikoptere og droner.

- Og så er der jo den årlige konkurrence klubberne imellem, siger Lennart Frederiksen. Hvert år er der indædt kamp om, hvilken klub der får flest fly i luften. Og jo flere tilskuere, jo flere starter. Så publikum er afgjort med til at piske stemningen op på sådan en flyvedag.

Åben på flyvepladsen Fra kl. 10,00 – 16,00 søndag 6 september.

Holstebro Flyveklubs adresse er:

Sognstrupvej 17A, 7500 Holstebro

www.flyvecenter.dk

Selvfølgelig vil mange af tilskuerne også selv få lejlighed til at prøve modelflyvningens svære kunst – bare spørg Jan Magnussen, hvor svært det er. Racerkøreren som tumler biler med hastigheder på over 200 km/t brugte mere end 100 modelfly op, fordi han absolut ville lære sig selv at flyve. På flyvepladsen har vi dobbeltstyring, så en instruktør sørger for, at der ikke sker ulykker.

Løjerne på flyvepladsen starter kl. 10,00 – og de bliver ved til 16-17-tiden. Man kan komme og gå som man vil, og man behøver ikke at have penge med. Det er selvfølgelig gratis både at se og prøve, siger Lennart Frederiksen.